Érzésvilágok

Érzésekkel az Élet Tengerén

A lelkesedés mint energiaforrás

A lelkesedésről:

ha már a magyar nyelvet beszéljük, akkor nézzük meg a szó szó szerinti jelentését. Lélek, benne van a lelked valamiben. Ha benne van a lelked valamiben, akkor abban benne van a teremtő energia. Mert energia és lélek nélkül nincsen élet. Ha lelkesedsz valakiért, valamiért, akkor megtöltöd az adott dolgot lélekkel,azaz életet adó energiával és az aktívan élni és létezni fog. Beleáramoltatod az életet abba a dologba, amire a figyelmedet irányítod. Te is egy lélek vagy, aki lélekből létezik és lélekből hoz létre pozitív érzéseket. Lelkesedsz, életet adsz. Ilyen egyszerű az egész.

Miért lehet és miért érdemes lelkesedni?

Szerintem bármiért és mindenért. 

És miért is lelkesednél, mire jó?

Azért jó lelkesedni, mert feldobottsággal és örömmel ajándékoz meg. Örömöt akkor tudsz leginkább megélni, amikor van elég energiád. Elég energiád pedig akkor lesz, amikor lélekkel megtöltöd a körülötted lévő világot.

Mi tud segíteni abban, hogy lelkesedni tudjál?

Először is legyél ráhangolódott. Ráhangolódni bármire is úgy tudsz, hogy figyelemmel fordulsz az adott dolog irányába. Ezt valószínűleg az elméd fogja irányítani, de ha intuitív vagy, akkor hagyhatod hogy az intuíciód vezessen. A lelkesedés olyan érzés mint amikor nagyon feldobott vagy és bármit megtennél egy cél érdekében. Ha lelkesedsz valamiért, akkor azért a dologért sok mindent meg tudsz tenni.

Amiért lelkesedsz, arról szívesen beszélsz. A lelkesítő ember feldobja a körülötte lévőket is lelkesedésével. Ezt onnan veszed észre, hogy amikor lelkesen beszélsz valakinek valamiről a másik szeme élénkebbé válik, vidám és könnnyedebb lesz. 

Válassz egy nyugodt időszakot a napod során úgy, hogy senki ne zavarjon meg közben. Csukd be a szemed és gondold végig, hogy mi az ami téged lelkesít. Mi az amit ha csinálsz, jobban érzed magad és feltölt energiával? Mi az, amit szerinted másoknak is kellene csinálniuk, megtapasztalniuk? Hagyd, hogy kitöltsön az érzés! Ha megtaláltad azt a dolgot, ami téged lelkesít, akkor olyan érzést fogsz érezni, hogy azonnal belevetnéd magad abba dologba, azonnal tapasztalni, csinálni akarod.

Én azt javaslom, hogy a lelkesedés érzését tudatosan keresd és tudatosan tartsd fent. A mindennapok rohanásában nagyon könnyen egyhangúvá válik az ember, ezért még a lelkesedésünket kiváltó dolgok is háttérbe tudnak szorulni. 

De ne hagyd szürkévé válni az életedet. Dobd fel! Hozd be a mindennapok érzésébe a lelkesedés csodáját. Ha van rá lehetőséged, figyeld meg, hogy a gyerekek milyen sokszor és milyen energiával tudnak lelkesedni. Érezz bele a lelkesedésükbe, másold le az érzést!

Fentebb azt írtam, hogy ahhoz hogy lelkesedni tudjál figyelmesnek is kell lenned, hogy oda figyelj arra a dologra, amit meg akarsz lélekkel tölteni. És hogyan tudod a lelkesedésedet fentartani? Hát úgy, hogy a figyelmedet újra és újra odairányítod a lelkesedésed tárgya felé. Odafordulsz, odafigyelsz rá és megtöltöd a lelkesedésed energiájával, tüzével. Így tudod táplálni ahhoz, hogy hosszú időkön át meg tudjon örvendeztetni az élet energiájával.

Téged mi lelkesít? Mi az, ami felé lelkesedéssel tudsz fordulni?

A bejegyzés trackback címe:

https://erzesvilagok.blog.hu/api/trackback/id/tr115394686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Érzésvilágok

Ez a blog az érzésekről szól. Honnan jönnek és mi a céljuk?

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása